lunes, 5 de abril de 2010

Kwarktaart uit de oven

Kwarktaart uit de oven

Dit is mijn favoriete kwarktaartrecept, ook uit het familiealbum. De smaak is heel fris door de citroen en het deeg echt lekker knapperig. Toen ik voor het eerst een kwarktaart zag die niet gebakken was (uit zo'n pakje), was ik wel even heel verbaasd, tot dan toe wist ik niet beter dan dat je ze lekker in de oven moest bakken! :-)

Voor het deeg:
250 gram zelfrijzend bakmeel
110 gram boter of margarine
110 gram witte basterdsuiker
2 eierdooiers
2 eetlepels melk
snufje zout en een beetje citroensap voor de smaak

Voor de vulling:
500 gram kwark
175 gram suiker
2 eierdooiers
4 eiwitten, stijfgeslagen
40 gram custard
sap van ½ citroen
rasp van 1 citroen
100 gram rozijnen (eventueel geweekt in rum)
1 dl melk

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en maak hiermee een glad zandtaartdeeg. Bekleed hiermee een ingevette springvorm met een doorsnede van 24 cm. Hou een beetje deeg achter en maak een opstaande rand. Voor de vulling: meng de suiker met de citroenrasp en eierdooiers. Voeg dan de custard, kwark, melk, citroensap en de rozijnen toe. Spatel als laatste de stijfgeslagen eiwitten erdoor. Vul de vorm met de kwarkvulling en bak de taart 1 à 1,5 uur op 200 ºC.

0 comentarios:

Publicar un comentario