skip to main |
skip to sidebar
Stevige botercrème (voor afsmeren)
Voor de vullingen die een dijkje van botercrème nodig hebben, zoals bijvoorbeeld de mousses, zwitserse room, bavarois en slagroom en fruit-vullingen, kun je dit makkelijke recept gebruiken. Het is erg zoet, ik zou het ook echt alleen voor een dijkje en afsmeren gebruiken, niet als vulling voor je taart. Je kunt deze botercrème rustig 2 weken (of tot de houdbaarheid van de boter) bewaren in de koelkast aangezien er verder niets aan toegevoegd is dat kan bederven.200 gram roomboter op kamertemperatuur200 gram gezeefde poedersuikersmaakje naar keuze: vanille-, citroen- of amandelessence. Maar ook bijvoorbeeld Nutella of gesmolten chocolade.Mix de boter en poedersuiker zo'n 10 minuten op hoge snelheid. Het moet er echt vrij wit gaan uitzien en pieken krijgen zoals je bij de geklopte slagroom ziet. Voeg de essence of andere smaak aan het einde toe en mix nog even goed door. Zelf voeg ik altijd een mespuntje (of iets meer) citroenzuur toe, dit haalt het mierzoete er vanaf.
0 comentarios:
Publicar un comentario