lunes, 5 de abril de 2010

Hazelnootmousse

Hazelnootmousse

Als je een mousse wilt maken met hazelnootpasta zijn de gelatineblaadjes eigenlijk niet nodig. Toch kun je, als je een iets stevigere vulling wilt, er een gelatineblaadje doorheen doen. Los deze dan op in een pannetje met een klein beetje heet water en voeg het toe aan de ongeklopte slagroom. Hierna de slagroom gewoon kloppen en een paar eetlepels hazelnootpasta erdoor roeren. Ook een eetlepel Baileys erdoor is heel lekker bij deze mousse.

Een andere variant is om er oploskoffie door te doen, heel lekker in combinatie met de mousse van hazelnootpasta. Los daarvoor dan 2 eetlepels oploskoffie op in 1 eetl. kokend water en voeg wat suiker toe. Klop de slagroom en het koffiemengsel tot een luchtige mousse. Je kunt ook de hazelnootpasta weglaten en de eetlepel kokend water vervangen door 1½ eetlepel koffielikeur. Verwarm de likeur in een pannetje en voeg de oploskoffie toe. Klop de slagroom met 100 gram suiker stijf en voeg al kloppend het koffiemengsel toe, blijf kloppen tot een egale crème, je krijgt dan een echte mokka mousse.

Een andere, voor kids up to 100 :-), is om door de geklopte slagroom (met een zakje slagroomversteviger) stukjes oreocookies te doen.
Voor volwassenen is de slagroom met in stukjes gemalen bokkepootjes ook verrukkelijk! Op 250 ml slagroom (met een zakje slagroomversteviger) kun je een pak bokkepootjes gebruiken.

0 comentarios:

Publicar un comentario