lunes, 5 de abril de 2010

Chocoladetaart uit Whimsical Bakehouse

Chocoladetaart uit Whimsical Bakehouse

Ook dit recept komt van de Whimsical Bakehouse en is hun meeste populaire taart in het assortiment. Ik vind het in ieder geval een verrukkelijke taart, smeuïg, niet zwaar en met een echte chocoladesmaak. Het is een vrij donker chocoladegebak, zeker vergeleken met de Ovomaltine chocotaart eerder genoemd. Beide chocoladetaarten en de bananentaart gebruik ik ook voor mijn marsepeinen taarten.

210 ml hete koffie
90 gram cacaopoeder
210 ml koud water
375 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels dubbelkoolzure soda
½ theelepel bakpoeder
¾ theelepel zout
225 gram boter
450 gram kristalsuiker
4 grote eieren (L)
1 ½ theelepel vanille extract

Vet 2 ronde vormen in met een doorsnede van 26 cm. Verwarm de over voor op 175ºC. Doe de koffie met de cacaopoeder samen in een kom en klop totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg dan het koude water toe en roer goed door.
Doe de gezeefde bloem samen met de soda, bakpoeder en zout in een andere kom.
Mix de boter (zorg weer dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn) samen met de suiker tot een luchtige massa. Voeg dan één voor één de eieren toe en blijf mixen totdat het een egale massa is, voeg het vanille extract toe en roer nog even door. Terwijl je op lage stand blijft mixen, voeg je om de beurt een gedeelte van het bloemmengsel toe en van het koffie/cacaomengsel. Blijf mixen totdat het beslag er goed en egaal uitziet. Giet dan 2/3 van het beslag in de ene vorm en de rest in de andere. De meer gevulde vorm bak je zo'n 30 à 35 minuten en de kleinere zo'n 20 à 25 minuten of totdat een satéprikker er bij het testen schoon uitkomt. Het kan ook best iets langer duren dan de aangegeven tijd! Laat de taarten eerst zo'n 20 minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt!

Tip: Voor de Koninklijke verjaardagstaart heb ik dit recept uitgeprobeerd met sinaasappelrasp door het deeg, en het was verrukkelijk! Het deeg rook al zo heerlijk voordat het gebakken was! Gebruik hiervoor de rasp van 1½ sinaasappel, goed schoongeboend. Doe dit op het laatst erbij. Je kunt wat van het water vervangen door een scheut Cointreau. Trempeer na het bakken de taart met Cointreau (zonder is ook al heerlijk hoor) en gebruik als vulling de Fruity Orange Marmelade van Chivers en smullen maar! Ook erg lekker is een tweede laag vulling van ganache of chococrème.

0 comentarios:

Publicar un comentario