lunes, 5 de abril de 2010

Chique petitfours

Chique petitfours

Dit zijn voor mij echte juweeltjes, gevuld met een lekkere frisse bavarois en gemaakt in ton-sur-ton tinten, erg lekker en helemaal sjiek de friemel! :-) Je kunt de gebakjes natuurlijk ook in andere tinten maken zoals framboos en bosvruchten samen, en als je niet zo'n ton-sur-ton mens bent zoals ik ;-) kun je ook van alles mengen uiteraard.

chocoladecake (gekocht of zelfgemaakt voor 2 vormen van 20x20 cm)
12 blaadjes gelatine
2 dl mangosap (uit pak of blik)
2 dl bloedsinaasappelsap (Sanguinello)
sap van ½ limoen
8 dl slagroom
130 gram suiker
voor het geleilaagje:
1 dl mangosap
1 dl bloedsinaasappelsap
2 blaadjes gelatine

Bekleed de vormen van 20x20 cm (of qua inhoud evengrote schalen) met plasticfolie, laat het ruim over de randen hangen, aangezien je straks als het gebak klaar is het eruit moet kunnen trekken.
Snijd de cake in plakken of gebruik een zelfgemaakte chocoladecake van de juiste grootte (de chocoladetaart van Whimsical of de chocolade/jam(cup)cake is erg lekker hierbij).
Week de gelatine in ruim water voor ongeveer 5 minuten. Neem 2 steelpannetjes en doe de mangosap in de ene en de bloedsinaasappelsap in de andere, breng tegen de kook aan. Breng de mangosap op smaak met de limoensap. Los in elke pan 5 uitgeknepen gelatineblaadjes op, haal ze van het vuur en laat de mengsels afkoelen. Wacht totdat ze lobbig beginnen te worden maar niet al gaan geleren!
Klop de slagroom met de suiker lobbig en verdeel het over beide mengsels. Spatel het er voorzichtig door totdat het mengsel goed schenkbaar en mooi glad is. Verdeel elke mengsel over een vorm en laat ze in de koelkast zo'n 8 uur (of een nacht) opstijven.
Breng na een uur of 4 opstijven een laagje gelei aan op de bavarois. Week hiervoor de 2 gelatineblaadjes in ruim koud water voor zo'n 5 minuten. Doe de mangosap en de sinaasappelsap ieder in een apart pannetje, verwarm het en doe er de 1 uitgeknepen gelatineblaadje bij. Laat het afkoelen en strijk dan met een kwastje een dun laagje mangogelei op de mangobavarois. Doe hetzelfde met de bloedsinaasappelgelei. Breng desgewenst een uur na het opstijven nog een tweede laagje aan. Laat de bavarois verder opstijven

Los de bavarois uit de vormen door ze voorzichtig aan het plastic eruit te trekken. Snijd ze met een warm mes in blokjes van 4x4 cm en versier ze eventueel, voor extra sjiek de friemel, met goud-of zilverpilletjes. Je maakt met dit recept 50 chique petitfours.

0 comentarios:

Publicar un comentario