lunes, 5 de abril de 2010

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Zelfgemaakt toch echt het lekkerst! Vroeger gebruikte ik gewoon een kant en klare mix voor de banketroom, maar na het proeven van deze wil ik eigenlijk geen andere meer. Het lijkt misschien een hoop werk, in ieder geval meer dan poeder met water mixen ;-), maar je zult zien dat het eigenlijk een klusje van niks is met een superresultaat :-) De hoeveelheid van dit recept is genoeg voor zo'n 325 gram banketbakkersroom, 1 laag voor een 24 cm ronde taart, of een dikke laag (ook niet slecht) van een 20 cm ronde taart.

Je kunt met deze banketroom ook een heel lekkere chocoladecrème maken, het recept daarvan staat hieronder ook geven.

250 ml melk (volle melk is het lekkerst)
½ vanillestokje
65 gram suiker
2 eierdooiers
25 gram maïzena
20 gram roomboter

Breng in een pannetje met dikke bodem de melk met het opengesneden vanillestokje en 40 gram van de suiker aan de kook. Los de suiker al roerende op en laat de melk (van het vuur af) 10 minuten zachtjes trekken met de deksel op de pan. Klop in een kom de eierdooiers met de overige 25 gram suiker tot een schuimige crème. Klop ook de maïzena erdoor. Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de laatste zaadjes eruit en roer door de melk. Voeg eerst, terwijl je blijft roeren, een beetje melk toe aan het eimengsel. Giet daarna het eimengsel bij de rest van de melk en verwarm het geheel op het vuur. Goed blijven roeren (met een garde gaat het beste!) totdat het een gebonden vla is. Roer als laatste, van het vuur af, de boter erdoor. Laat de banketbakkersroom afkoelen in een ruime kom. Verrukkelijk om Zwitserse room of chocoladeroomcrème mee te maken!

0 comentarios:

Publicar un comentario