lunes, 5 de abril de 2010

Wortelcakejes

Wortelcakejes


Ik weet nu wat de meesten van jullie denken als jullie dit lezen ;-) Maaar ze zijn echt heel lekker, helemaal niet wortelig, juist licht kruidig (kaneel en citrus) en smeuïg van smaak. Ik zou ze zeker gewoon een keertje proberen en er dan niet bij vertellen aan de proefpersonen dat er wortel in zit :-)

100 gram lichte basterdsuiker
1,75 dl zonnebloemolie
2 grote eieren
225 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
¾ theelepel dubbelkoolzure soda
1 theelepel kaneelpoeder
snufje zout
geraspte schil van ½ citroen
gerapste schil van ½ sinaasappel
150 gram (ongeveer 2 middelgrote wortels geraspt)
100 gram walnoten, gehakt

Verwarm de oven voor op 190ºC. Zet een muffinvorm klaar met 12 papieren muffinbakjes erin. Klop de suiker en de olie door elkaar en voeg één voor één de eieren toe. Doe er de bloem (met bakpoeder, soda, kaneel en zout) bij. Voeg de citrusschilletjes toe en spatel de geraspte wortel en de walnoten erdoor. Schep het mengsel in de papieren muffinsbakjes en bak je zo'n 20 à 25 minuten. Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Mocht je ze extra luxe willen serveren, dan kun je een roomkaasglazuur maken.

125 gram roomkaas (monchou of philadelphia neutraal)
250 gram gezeefde poedersuiker
1 à 2 theelepels limoensap (citroensap kan ook)
12 walnoten

Klop de roomkaas glad en zacht in een kom, voeg de gezeefde poedersuiker toe en tot slot het limoensap naar smaak. Glazuur elke cakeje met een dot roomkaas en leg er een walnoot op.

0 comentarios:

Publicar un comentario