lunes, 5 de abril de 2010

Gespikkelde Mokkataart uit Whimsical Bakehouse

Gespikkelde Mokkataart uit Whimsical Bakehouse

Nog een recept uit het Whimsical Bakehouse, wat al zo ongeveer mijn lijfboek aan het worden is ;-) Deze taart is een superlekkere combinatie van een (zachte) koffiesmaak met chocolade. Je kunt de chocolade raspen zoals zij zeggen in het recept of in kleine stukjes hakken, allebei erg lekker :-) Ik heb het zelf gemaakt met een chocolade/mokkacrème erin, maar het zal ook erg lekker zijn met chocolademousse of een mousse met Baileys.

170 gram boter
300 gram fijne tafelsuiker
5 grote eierdooiers (L)
1 theelepel vanille extract
310 gram zelfrijzend bakmeel
1½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
1 eetlepel en ¼ theelepel espresso oploskoffie
50 ml heet water
175 ml melk
50 gram (of meer :-) ) geraspte pure chocolade (of in hele kleine stukjes gehakt)

Vet 2 ronde vormen in met een doorsnede van 20 cm. Verwarm de oven voor op 175ºC. Zorg dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn. Mix de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de eierdooiers toe en de vanille en mix alles goed door.
Doe de gezeefde bloem samen met het bakpoeder en het zout in een kom. Los de espressopoeder op in het hete water en vul dit aan met de melk.
Terwijl je op lage stand blijft mixen, voeg je beurtelings een gedeelte van het bloemmengsel toe en van het koffiemengsel. Mix op lage stand tot het een egaal beslag is geworden. Spatel als laatste de chocoladespikkels erdoor. Giet dan 2/3 van het beslag in de ene vorm en 1/3 van het beslag in de andere vorm. Bak de meeste gevulde vorm zo'n 30 à 35 minuten, de andere vorm ongeveer 25 à 30 minuten. Het kan iets langer duren, het beste is om even te testen met een satéprikker of deze er schoon uitkomt. Laat de taarten eerst zo'n 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze op een rooster omkeert.

0 comentarios:

Publicar un comentario