lunes, 5 de abril de 2010

Créme au beurre (mix webshop)

Créme au beurre (mix)

Ik geef hier de verhoudingen aan voor de mix voor crème au beurre van de Leukstetaarten webshop, en de variaties die ik er al meegemaakt heb. De hoeveelheid is voor 1 laag vulling voor een 24/26 cm ronde taart, en het afsmeren ervan aan de buitenkant. Houd er rekening mee dat de verhoudingen ondertussen aangepast zijn door de Leukstetaartenshop. Volg gewoon de aanwijzingen op het pakje en daarna kun je de smaken veranderen zoals hieronder aangegeven. Ook raad ik je af om met deze mix af te smeren, de fondant kan gaan smelten. Als je de mix toch wilt gebruiken, neem dan minder water erbij.

250 gram roomboter op kamertemperatuur
100 gram mix voor botercrème
100 gram gezeefde poedersuiker
200 ml water

Meet het water af en voeg de mix en poedersuiker toe. Laat dit een paar uurtjes staan zodat het behoorlijk dik wordt. Klop de boter met de mixer luchtig en voeg de geweekte mix toe; klop alles samen op hoge stand zo'n 10 minuten. Je kunt deze crème au beurre 1 week in de koelkast bewaren of 1 maand in de vriezer. Uit de vriezer, rustig laten ontdooien in de koelkast en weer even doormixen.

Varianten:
Mokka-crème: Los 1 zakje (2 gram) espresso oploskoffie op in de 200 ml water, voeg daarna de mix en poedersuiker toe. Laat alles zo staan en mix zoals hierboven beschreven.

Choco/hazelnootcrème: Voeg aan de al gemixte crème au beurre een paar eetlepels Nutella toe. Zelf (en vele andere met mij ;-) ) vind(en) dit de lekkerste vulling!

Chocolade-crème: Je kunt een chocolade variant maken met cacaopoeder, voeg dan 12,5 gram cacao aan het water, mix en poedersuiker toe. Ook zo een paar uurtjes laten staan en dan door de luchtige boter kloppen. Andere mogelijkheid (vind ik persoonlijk lekkerder) is om aan het eind bij de kant en klare crème, 75 gram gesmolten pure chocolade (of meer als je het heel chocolade wilt!) toevoegen. Laat wel de chocolade eerst een beetje afkoelen voordat je het door de crème mixt.

Citroen-crème: Voeg aan de al gemixte crème een paar dessertlepels Lemon curd toe, de kant en klare van Chivers of zelfgemaakte.

Koekjes-crème: Je kunt hiervoor bijvoorbeeld bastognekoeken kiezen of bokkepootjes, allebei heel lekker, maar ongetwijfeld zullen nog meer koekjes (oreo-cookies!) het goed doen als vulling :-) Voor de bastognekoeken, kun je er een handjevol verkruimelen en die erdoor doen, voor de bokkepootjes is een heel pakje al gauw lekker ;-) en voor oreo zou ik zeggen, doe ook maar het hele pak!

Champagne-crème: Gebruik ipv het water, 200 ml Cava (Spaanse "champagne"), voeg de mix en poedersuiker toe en laat alles staan volgens de hierboven beschreven aanwijzing.

0 comentarios:

Publicar un comentario