Voor het deeg:
250 gram zelfrijzend bakmeel
110 gram boter of margarine
110 gram witte basterdsuiker
2 eierdooiers
2 eetlepels melk
snufje zout en een beetje citroensap voor de smaak
Voor de vulling:
500 gram kwark
175 gram suiker
2 eierdooiers
4 eiwitten, stijfgeslagen
40 gram custard
sap van ½ citroen
rasp van 1 citroen
100 gram rozijnen (eventueel geweekt in rum)
1 dl melk
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en maak hiermee een glad zandtaartdeeg. Bekleed hiermee een ingevette springvorm met een doorsnede van 24 cm. Hou een beetje deeg achter en maak een opstaande rand. Voor de vulling: meng de suiker met de citroenrasp en eierdooiers. Voeg dan de custard, kwark, melk, citroensap en de rozijnen toe. Spatel als laatste de stijfgeslagen eiwitten erdoor. Vul de vorm met de kwarkvulling en bak de taart 1 à 1,5 uur op 200 ºC.
0 comentarios:
Publicar un comentario