lunes, 5 de abril de 2010

Slagroommousse met vruchten

Slagroommousse met vruchten

Je kunt eigenlijk met alles wat je lekker vindt een mousse maken, bijvoorbeeld frambozen, gemengd rood fruit, aardbeien, bananen maar ook met hazelnootpasta, chocolade of oploskoffie en Baileys erdoor. Ik geef hieronder het basisrecept waar je naar eigen smaak mee kunt variëren. Ook deze vulling moet wel in de koelkast bewaard worden!

500 ml slagroom met 75 gram suiker
300 gram vruchten (zoals bv. frambozen of aardbeien; uit de diepvries is ook prima)
5 blaadjes gelatine

Pureer de vruchten en verwarm de vruchtenpulp (niet laten koken). Los er de, in koud water geweekte, gelatine in op. Laat het mengsel afkoelen. Klop ondertussen de slagroom met de suiker en spatel dit door het afgekoelde vruchtenmengsel. Zet de mousse in de koelkast om op te stijven.

Ook heel lekker is om deze mousse te maken met hele frambozen. Roer dan eerst een eetlepel frambozenjam door de geklopte slagroom (zonder suiker, of alleen met een zakje vanillesuiker). Kneus de frambozen voorzichtig met een vork en spatel ze door het jam/slagroommengsel. Je krijgt dan een prachtig marmereffect van roze en wit en proeft ook nog de stukjes framboos!

Voor een erg lekkere citroenmousse kun je de zelfgemaakte Lemon curd door de slagroom roeren. Ik voeg dan alleen 2 zakjes vanillesuiker toe aan 250 ml slagroom. Of je kunt een paar eetlepels lemon curd van Chivers gebruiken als je het snel klaar wilt hebben :-) Daarna ook weer even laten opstijven in de koelkast.

0 comentarios:

Publicar un comentario