lunes, 5 de abril de 2010

Chocolademousse

Chocolademousse

Voor een mousse met chocolade kun je er pure gesmolten chocola doordoen. De verhouding is dan ongeveer zo'n 200 gram pure chocola op 2,5 dl slagroom. Laat de chocola eerst even in de magnetron smelten en daarna wat afkoelen. Spatel dit vervolgens door de geklopte slagroom. Wel nog even laten opstijven in de koelkast. Zelf gebruik ik meestal extra pure chocoladerepen maar Toblerone chocolade is ook een echte aanrader! Net nieuw van de pers ;-), ook de Daim-chocolade van de Ikea (met stukjes caramel erin) is werkelijk heeerlijk!

Tip: Heel lekker bij deze mousse vullingen maar ook bij de hazelnootcrème is om eerst een dun laagje gesmolten chocolade op de taart te gieten, even laten opstijven en dan de vulling erop. Dit kun je ook doen bij de laag van de taart die je vult met jam. Je krijgt dan een dun knisperlaagje van chocolade, een heel verrassend en lekker effekt!

0 comentarios:

Publicar un comentario