lunes, 5 de abril de 2010

Vruchtenbavarois

Vruchtenbavarois

Ik wil hier ook een basisrecept geven voor een vruchtenbavarois, die door de toevoeging van yoghurt heel lekker fris wordt. Je kunt verschillende soorten fruit kiezen, frambozen, bosvruchten, aardbeien... maar ook (vers of uit blik) perzik, ananas of mango. Ik zal hieronder het basisrecept geven dat ik gebruik en 2 extra recepten met citrusvruchten toevoegen die ook erg lekker zijn.

NB: houdt er wel rekening mee dat indien je verse mango, ananas, kiwi of papaja gebruikt je dit mengsel even samen met de yoghurt moet verwarmen. In deze (verse) vruchten zit een stofje dat zuiveleiwitten van smaak doet veranderen. Dit wordt door verwarming teniet gedaan.

300 gram bosvruchten, frambozen, zomerfruit, aardbeien of ander fruit
75 gram witte basterdsuiker 
125 ml slagroom
100 ml volle yoghurt
4 blaadjes gelatine

Laat de gelatineblaadjes zo'n 5 minuten weken in koud water. Pureer de vruchten met de staafmixer, eventueel boven een kom met een pollepel door een fijne zeef wrijven, zodat de pitjes achterblijven. Meng de suiker door de vruchtenpuree en verwarm het vruchtenmengsel. Knijp de gelatine uit en roer het door de verwarmde vruchtenpuree. Klop de slagroom stijf (eventueel met een zakje vanillesuiker). Roer de yoghurt door het vruchtenmengsel en spatel als laatste de slagroom er voorzichtig doorheen. Laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Tip: Indien je zoete vruchten of fruit uit blik gebruikt kun je de hoeveelheid suiker verminderen, bijvoorbeeld naar 60 gram.

0 comentarios:

Publicar un comentario