lunes, 5 de abril de 2010

Chocolade (met jam) cakejes

Chocolade (met jam) cakejes

Ook dit is een recept van Nigella Lawson, ik vind ze zelf overheerlijk, je kunt elke jam kiezen die je lekker vindt. Mijn favorieten zijn met fruity orange marmelade van Chivers en met kersenjam met in elk cakeje een amarene kers gestopt (uit zo'n pot amarenen op siroop). Maar met abrikozenjam, mirabellenjam en gemberjam zijn ze ook niet te versmaden.

125 gram boter
100 gram pure chocolade, in stukjes
300 gram jam naar keuze
150 gram fijne kristalsuiker
snufje zout
2 grote eieren (L), losgeklopt
150 gram zelfrijzend bakmeel

Verwarm de oven op 180ºC. Zet een muffinvorm klaar met 12 papieren muffinbakjes erin. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Roer er wanneer de boter bijna helemaal gesmolten is de chocolade door. Zet wanneer de chocolade zacht begint te worden de pan van het vuur en roer met een houten lepel totdat de boter en chocolade een egale massa zijn. Roer er nu de kersenjam, suiker en snuf zout door. Voeg daarna de losgeklopte eieren toe en roer goed door. Voeg als laatste de bloem toe. Verdeel het beslag over de 12 muffinbakjes en bak de cakejes ongeveer 25 minuten. Laat ze daarna in het papiertje afkoelen op een rooster.

Het lekkerste op deze cakejes als glazuur is een beetje ganache. Voor 12 cakejes heb je genoeg aan ganache van 100 gram pure chocolade en 1 dl slagroom.

0 comentarios:

Publicar un comentario