lunes, 5 de abril de 2010

Chocoladetaart van Nigella

Chocoladetaart van Nigella

Ik ben absoluut een grote fan van de boeken van Nigella Lawson! Niet alleen maakt ze hemelse happen, maar haar boeken zijn ook een genot om te lezen en bij weg te dromen. Dit is een van haar recepten -zij noemt het Chocoladetaart met Maltezers- dat supereenvoudig is en een heerlijk luchtige taart geeft met een zachte chocoladesmaak.

150 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram suiker
3 eieren (L)
1,75 dl melk
15 gram boter
2 eetlepels Ovomaltine ( of andere oploschocomel, wel de poedervariant!)
175 gram bloem
25 gram cacao, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel dubbelkoolzure soda

Vet van te voren 2 taartvormen in met een doorsnede van 20 cm. Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de eieren en de suiker licht en schuimig. Verhit in een pannetje de melk, de boter en de Ovomaltine tot de boter smelt en het mengsel heet is maar niet kookt. Giet dit mengsel, al kloppende, bij het eiermengsel. Spatel daarna de bloem (met bakpoeder en soda) en de cacao erdoor. Verdeel het beslag over 2 vormen en zet ze 25 minuten in de oven. De taarten moeten dan gerezen zijn en verend aanvoelen. Laat ze 5 à 10 minuutjes afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

0 comentarios:

Publicar un comentario