lunes, 5 de abril de 2010

Biscuitdeeg

Biscuitdeeg

Dit recept is een "gouwe ouwe" en er is geen feestdag zonder deze taart bij mijn familie. Zelf maakte ik als kind hiermee de mokkataart voor de verjaardag van mijn vader, apetrots was ik erop! Momenteel gebruik ik voor mijn taarten de biscuitmix van Soezie of van de Leukste taarten webshop maar dit is, en blijft, een goed en lekker recept.

150 gram cakemeel
120 gram witte basterdsuiker
5 eieren (M)
2 zakjes vanillesuiker

Vet een springvorm in met een doorsnede van 24 cm. Klop de eieren één voor één los en voeg de suiker en vanillesuiker toe. Met de handmixer kloppen totdat je een dikke crème gekregen hebt. Het beste is om zo'n 10 minuten te mixen! Zeef het meel en spatel voorzichtig beetje voor beetje de meel erdoor met een houten lepel. Bak de taart ongeveer 35 à 40 minuten in de oven op 175ºC. Wel eerst even controleren met een satéprikker of de taart gaar is!

Tip: Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Komen ze direkt uit de koelkast, leg ze dan eerst even in een kom heet water.Voor dit recept is het heel belangrijk dat je lang genoeg mixt, hierdoor komt er veel lucht bij het beslag en dat zorgt ervoor dat de taart mooi rijst.

0 comentarios:

Publicar un comentario