Een heel feestelijk en lekker recept deze champagnecrème! Het recept is niet van mij, maar van Annelies, een van de leden van het Leukstetaarten-forum. Zij heeft het gemaakt voor de bruidstaart van haar dochter en daar is deze vulling ook echt helemaal geschikt voor! Een echte chique vulling! :-) Ik gebruik, net zoals Annelies, ipv de champagne een Spaanse Cava, een stuk goedkoper maar niet minder voor de smaak. Een hele lekkere Cava is de Cordón Negro van Freixenet, ook zeer geschikt voor een glaasje bij de taart :-)
300 gram suiker
300 ml champagne of cava
3 citroenen
9 eidooiers
9 blaadjes gelatine
1200 ml slagroom
Laat de blaadjes gelatine in een grote kom met koud water weken. Doe de helft van de suiker, de champagne/cava, het sap van de citroenen en de rasp in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten trekken, zeef het mengsel en laat het wat afkoelen. Klop de eierdooiers met de overige 150 gram suiker tot een luchtige crème. Giet een beetje van het champagnemengsel bij het eiermengsel en roer even goed door. Voeg daarna de rest van het champagnemengsel toe en verwarm het zachtjes totdat het gaat binden. Blijven roeren, met de garde gaat het beste! Los daarna de geweekte gelatine erin op. Laat de champagnecrème geheel afkoelen, dit duurt een paar uur of zet de kom in een bak met ijskoud water en klop totdat het koel is. Klop de slagroom stijf en spatel er de champagnecrème door. Genoeg voor 2 grote taarten en de rest als dessert :-)
300 gram suiker
300 ml champagne of cava
3 citroenen
9 eidooiers
9 blaadjes gelatine
1200 ml slagroom
Laat de blaadjes gelatine in een grote kom met koud water weken. Doe de helft van de suiker, de champagne/cava, het sap van de citroenen en de rasp in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten trekken, zeef het mengsel en laat het wat afkoelen. Klop de eierdooiers met de overige 150 gram suiker tot een luchtige crème. Giet een beetje van het champagnemengsel bij het eiermengsel en roer even goed door. Voeg daarna de rest van het champagnemengsel toe en verwarm het zachtjes totdat het gaat binden. Blijven roeren, met de garde gaat het beste! Los daarna de geweekte gelatine erin op. Laat de champagnecrème geheel afkoelen, dit duurt een paar uur of zet de kom in een bak met ijskoud water en klop totdat het koel is. Klop de slagroom stijf en spatel er de champagnecrème door. Genoeg voor 2 grote taarten en de rest als dessert :-)
0 comentarios:
Publicar un comentario