lunes, 5 de abril de 2010

Lemon curd

Lemon curd

Dit recept heb ik een keertje geprobeerd aangezien de kant en klare Lemon curd van Chivers niet meer verkrijgbaar was. Het bleek een erg lekker recept te zijn. Het wordt een beetje vla-achtig, heel lekker fris en vooral verukkelijk om door de slagroom te doen en er een lemon-mousse van te maken.
Ook kun je een dun laagje op je taart smeren en daarboven een laag met crème au beurre (van de mix), smeuïge botercrème of gewoon een laag banketbakkersroom erop doen. Ook heel lekker hierbij is een blikje (uitgelekte!) mandarijntjes bovenop de vulling.

100 ml vers gezeefd citroensap
100 gram kristalsuiker
85 gram roomboter
1 eetlepel rasp van de citroenschil
4 grote eieren

Doe de citroensap, suiker, boter en citroenrasp in een pannetje met dikke bodem. Breng aan de kook. Mix ondertussen in een grote kom de eieren goed los. Voeg het hete mengsel toe aan de eieren, goed blijven roeren! Giet het mengsel weer in de pan en zet het op een gemiddeld vuur tegen de kook aan (niet laten koken!), ondertussen blijven kloppen met de garde of mixer. De curd is goed als het dikker begint te worden en blijft zitten aan de achterkant van een lepel. Dit duurt ongeveer 10 à 15 minuten. Giet de curd in een grote glazen kom en dek gelijk af met plastic folie en laat het zo afkoelen. Je kunt het zo gewoon in de koelkast zetten.

0 comentarios:

Publicar un comentario