Ook dit recept is van Nigella Lawson. Het is mierzoet, dat moet ik toegeven, maar het zijdezachte schuim geeft een gevoel van een hemels wolkje dat smelt op je tong. Daarnaast wordt je taart er een prachtig witte beauty van en daar gaan we toch ook voor! :-) Je kunt een dun laagje tussen de taart doen (bij de chocolade- of bananentaart is het heel lekker) en de rest zoals Nigella dat dan zegt, er gewoon zwierig opsmeren.
2 eiwitten
100 gram fijne tafelsuiker
4 eetlepels golden syrup (glucosestroop)
¼ theelepel zout
¼ theelepel wijnsteenzuur (te koop bij de reformwinkel)
Hang voor het maken van het glazuur een kom au bain marie boven een pan met water dat bijna kookt en klop met de elektrische mixer de eiwitten, suiker, stroop, zout en wijnsteenzuur totdat het mengsel dik, wit en glanzend is en in pieken blijft staan. Dit kost zeker zo'n 5 à 10 minuten. Deze hoeveelheid is goed voor een taart van zo'n 20 cm doorsnede.
Tip: Voor een tropisch of winters effekt kun je geraspte kokos over het schuim strooien. Wil je liever een glamourlook, dan kun je kiezen voor felgekleurde eetbare glitters!
2 eiwitten
100 gram fijne tafelsuiker
4 eetlepels golden syrup (glucosestroop)
¼ theelepel zout
¼ theelepel wijnsteenzuur (te koop bij de reformwinkel)
Hang voor het maken van het glazuur een kom au bain marie boven een pan met water dat bijna kookt en klop met de elektrische mixer de eiwitten, suiker, stroop, zout en wijnsteenzuur totdat het mengsel dik, wit en glanzend is en in pieken blijft staan. Dit kost zeker zo'n 5 à 10 minuten. Deze hoeveelheid is goed voor een taart van zo'n 20 cm doorsnede.
Tip: Voor een tropisch of winters effekt kun je geraspte kokos over het schuim strooien. Wil je liever een glamourlook, dan kun je kiezen voor felgekleurde eetbare glitters!
0 comentarios:
Publicar un comentario