lunes, 5 de abril de 2010

Buttermilk Cake

Buttermilk Cake

Dit is één van mijn favoriete cakes, niet zo vettig, heerlijk luchtig en een verrukkelijke smeuïge smaak! Dit recept kun je ook heel goed gebruiken voor 3D-taarten, je kunt het goed stapelen en bijsnijden zonder dat het gaat barsten of instort ;-)

250 gram bloem
1 ½ theelepel bakpoeder
½ theelepel dubbelkoolzure soda
¼ theelepel zout
2 dl karnemelk
1 ½ theelepel vanille-extrakt
125 gram boter (op kamertemperatuur)
200 gram fijne kristalsuiker
3 eieren (L) (op kamertemperatuur)

Verwarm de oven voor 160ºC. Vet 2 vormen in met een doorsnede van 20 cm. Je kunt de cake ook in 1 vorm bakken, dan wordt de taart ruim 6 centimeter hoog maar moet je wel een langere baktijd hanteren, reken op ongeveer 1 à 1½ uur, begin met controleren (satéprikker) na ongeveer 45 minuten.
Mix de boter en de suiker tot een luchtige massa. Zet de mixer een standje lager en klop er één voor één de eieren door, zorg dat de eieren goed opgenomen worden en er lucht komt in het mengsel.
Voeg de bloem, bakpoeder, soda en zout samen in een kom. Giet het vanille-extrakt bij de karnemelk. Voeg nu, afgewisseld, bloem en karnemelk toe aan het bloemmengsel, begin én eindig met de bloem. Zorg dat je alles op een rustige stand mixt, net genoeg totdat de bloem en karnemelk opgenomen zijn.
Giet nu het beslag in de 2 vormen in bak ongeveer 35 minuten (het kan ietsje langer duren), even testen met een satéprikker, maar je ziet het ook aan de taart, die gaat als hij gaar is los komen van de vorm.
Laat de taart in de vorm zeker 10 minuten afkoelen voordat je deze lost op een rooster. Laat het daar volledig afkoelen. Je kunt deze taart overigens ook goed invriezen, maar zo net uit de oven, bijna ;-) afgekoeld, vind ik hem het lekkerst!
Je kunt deze kapsels vullen met alles dat je wilt of gewoon als cake eten. Als je de taart vult, het wordt wel een stuk machtiger dan gewone biscuittaart maar wel heeel lekker :-)

0 comentarios:

Publicar un comentario