lunes, 5 de abril de 2010

Brownies (familie recept)

Brownies

Ook dit is een recept met familietraditie en wel eentje die bovenaan ieder z'n favorietenlijst staat! Eigenlijk heel eenvoudig om te maken maar absoluut verrukkelijk! Extra pluspunt is dat je van dit recept een grote bak met brownies krijgt, heel goed om te trakteren voor welke gelegenheid dan ook. :-)

150 gram melkchocolade
100 gram pure chocolade
250 gram boter of margarine
300 gram lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren (M)
zakje walnoten (hoeveelheid naar keuze)
zakje chocoladeglazuur

Breek de chocola in stukjes en doe ze samen met de boter in een schaal. Verwarm de schaal au bain marie of gewoon in de magnetron (lage stand) totdat de boter en chocola gesmolten zijn, roer even door tot een egale massa. Mix de eieren, basterdsuiker en vanillesuiker tot een schuimige massa en voeg beetje bij beetje de bloem toe, gewoon blijven mixen. Voeg de chocolademassa toe en roer door elkaar. Voeg als laatste de noten toe en nog even doorroeren. Giet alles in de met bakpapier bekleedde vorm (20 x 30 cm) en bak de brownies ongeveer 35 à 40 op 165ºC. Laat het gebak afkoelen. Je kunt de kant en klare chocoglazuur even verwarmen en erover gieten maar zonder smaken de brownies ook al heerlijk!
NB. let wel goed op de baktijd, een paar minuutjes teveel kan het verschil zijn tussen een helemaal droge brownie of eentje die nog een beetje klef van binnen is!

Tip: Afhankelijk van wat je het lekkerst vindt kun je de brownie op een hogere of juist lagere temperatuur bakken. Bij een lagere temperatuur (150ºC) krijgt het beslag meer kans om te rijzen en krijgt de brownie een cakeachtige structuur. Is de temperatuur hoger (175ºC) dan wordt er eerder een korst gevormd waardoor de brownie minder kan rijzen en van binnen meer klef blijft.

0 comentarios:

Publicar un comentario