lunes, 5 de abril de 2010

Sinaasappelbavarois

Sinaasappelbavarois

Als laatste variant eentje met sinaasappel. Het recept bevat geen yoghurt maar is toch lekker fris en de rasp erin geeft de smaak net iets extra's. Zeker een keertje proberen dus! :-)

5 blaadjes gelatine
3 sinaasappels
130 gram fijne tafelsuiker
3 dl slagroom

Week de gelatine zo'n 5 minuten in ruim water. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers de sinaasappels uit en meet 2 dl sap af. Verwarm het sinaasappelsap met de geraspte sinaasappelschil en 100 gram suiker in een pan en los al roerende de suiker op. Knijp de gelatine goed uit en laat het oplossen in de verwarmde sinaasappelsap. Laat dit mengsel zo'n 20 minuten afkoelen totdat het geleiachtig wordt. Klop intussen de slagroom met 30 gram suiker stijf en spatel het door de sinaasappelgelei. Laat het in de koelkast nog zo'n 3 uur opstijven.

0 comentarios:

Publicar un comentario