lunes, 5 de abril de 2010

Limoenbavarois

Limoenbavarois

Een andere heel erg lekkere variant is de limoenbavarois van Pauline (Puterwt) van het Leukstetaarten forum. Haar recept geeft een superfrisse bavarois, heerlijk met een gewone klassieke koekkruimelbodem maar ook heel lekker in een taart zelf.

75 ml limoensap
75 gram poedersuiker (of witte basterdsuiker)
75 gram kwark
3½ blaadjes gelatine
250 ml slagroom

Laat de gelatine zo'n 5 minuten weken in koud water. Doe de suiker bij de limoensap en verwarm het sap. Doe de uitgeknepen gelatineblaadjes bij het verwarmde sap en laat goed oplossen. Schep de yoghurt door het limoenmengsel. Klop de slagroom stijf en spatel het voorzichtig door het limoen-yoghurtmengsel. Laat het zo'n 3 uur opstijven in de koelkast.

0 comentarios:

Publicar un comentario