lunes, 5 de abril de 2010

Dulce de Leche

Dulce de Leche

Dulce de leche ofwel Zoetigheid van Melk is een Argentijnse caramelpasta die daar behalve in taart en op ijs, ook gewoon op de boterham gesmeerd wordt, niet gek hè zo'n zoetekauwenland! ;-) Het recept heb ik gekregen van Riteke en Martijn, ook leden van het forum.
Wat je nodig hebt is een blikje zoete gecondenseerde melk (bv. van Friesche Vlag), je legt dit in een pannetje vol water en laat dit zo'n 2,5 tot 3,5 uur zachtjes koken. Hoe langer het blikje zachtjes kookt, hoe donkerder de caramel wordt, en eigenlijk ook op deze manier lekkerder. Na een tijdje even kijken, en het water weer wat bijvullen. Laat hierna het blikje in z'n geheel afkoelen (niet openmaken als het heet is!!) en maak het open als de caramelpasta afgekoeld is. Je kunt het nu gewoon op de taart smeren, als laag ipv jam maar ook bijvoorbeeld onder de chocoladecrème of andere vullingen die je lekker vindt.

0 comentarios:

Publicar un comentario