lunes, 5 de abril de 2010

Chocoladeganache

Chocoladeganache

Zelf gebruik ik dit recept om over de taart te gieten, je krijgt dan zo'n prachtig glimmende chique chocotaart! Maar je kunt het ook als vulling gebruiken, ik zal beide varianten hieronder geven. Als je ganache wilt maken met witte chocolade zijn de verhoudingen wat anders, je hebt dan meer chocola nodig.

300 gram pure chocolade (of melk/witte chocolade)
3 dl slagroom (in het geval je witte chocolade neemt, dan gebruik je 125 ml)

Hak de chocolade in kleine stukjes. Verhit in een steelpannetje de slagroom tot net aan de kook en roer er beetje voor beetje de chocoladestukjes doorheen. Je kunt het vuur gewoon uitzetten, de pan is warm genoeg om alles te laten smelten.

Als je het wilt gebruiken als vulling, laat je het eerst helemaal afkoelen en klop je het met de mixer op totdat het wat dikker en romiger eruit ziet.

Als je het wilt gebruiken om de taart te bedekken dan laat je het iets afkoelen en giet het vervolgens over de taart heen, vanuit het midden naar beneden laten lopen. Als je een andere vulling gebruikt dan de ganache, kun je het beste eerst een dijkje/ring spuiten met ganache en daarbinnen de vulling doen. Als je daarna eerst de zijkanten insmeert met redelijk vloeibare ganache, even laat opstijven, en vervolgens het van bovenaf erop giet, krijg je het mooiste effect! Het dijkje gebruik je zodat je vulling niet gaat uitlopen met het gieten van de ganache en het een behoorlijke rommel gaat worden. Althans dat was mijn eigen ervaring :-) Het handigst is ook om de taart op een rooster te zetten met een groot bord of schaal eronder voordat je de chocoganache eroverheen gaat gieten.

0 comentarios:

Publicar un comentario