martes, 6 de abril de 2010

Brownie Cupcakes

Brownie Cupcakes

Dit recept heb ik gevonden op Joy of Baking, de geweldige website van Stephanie Jaworski. Haar website is echt een paradijs voor lekkerbekken! Naast de overheerlijke recepten die ze plaatst, geeft ze ook heel veel informatie over ingrediënten, tips over het maken ervan en altijd een leuk stukje bij de recepten over de oorsprong van het gebak . Kortom, heerlijk om te maken en heerlijk om te lezen!! Stephanie, dank je wel voor al je geweldige recepten en je topwebsite!! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik één van je grootste fans ben geworden!
Je kunt overigens ook een abonnement nemen op haar nieuwbrief, zo krijg je wekelijks de nieuwste recepten gewoon thuis in je maibox ;-)

Dit recept van de brownie cupcakes is heel eenvoudig om te maken, maar het resultaat is werkelijk fantastisch! Je mengt alles in 1 grote kom (ik klop de eieren altijd even apart los, dat vind ik makkelijker werken), je mengt alles samen en het is kla voor de oven! De smaak is chocoloco met net dat beetje plakkerig wat een echte brownie hoort te hebben; echt een goddelijk cupcakeje!!


120 gram pure chocolade (55% of 65%)
113 gram roomboter
250 gram suiker
1 theelepel vanille essence
3 grote eieren (L), losgeklopt
105 gram bloem (geen zelfrijzend)
¼ theelepel zout

Verwarm de oven voor op 170ºC en zet een muffinvorm klaar met 12 papieren caisses erin.

Doe de boter en de chocolade in een glazen schaal en laat het au bain marie of in de magnetron (op laag vermogen) smelten. Laat het daarna iets afkoelen. Doe de suiker erbij en roer het goed door. Voeg de vanille essece ook toe en de eieren en roer weer goed door (gewoon met een houten lepel) totdat je een gladde, zachte (vloeibare) massa hebt. Voeg als laatste de bloem met de zout toe, en roer het rustig door, totdat alle bloem opgenomen is in het mengsel.

Verdeel het beslag met een ijslepel (juslepel of gewoon 2 eetlepels) over de 12 muffinvormpjes. Bak de brownie cupcakes ongeveer 20 minuten. Als je een saté prikker erin steekt moet deze er nog plakkerig uitkomen, niet meer met vloeibaar beslag maar wel nog behoorlijk plakkerig. Als het nog vloeibaar is, laat ze dan 1 minuut langer in de oven en test weer. Laat de cupcakes daarna afkoelen op een rooster. Je kunt ze gewoon zo eten zonder topping, ze zijn echt om je vingers bij af te likken! Ook kun je ze goed invriezen, al hoewel ik vrees dat ze de vriezer niet vaak zullen halen ;-)

0 comentarios:

Publicar un comentario