lunes, 5 de abril de 2010

Bananentaart uit Whimsical Bakehouse

Bananentaart uit Whimsical Bakehouse

Dit recept komt uit het boek Whimsical Bakehouse van Kaye en Liv Hansen. De taart is ondanks de toevoeging van flink wat boter toch luchtig en heeft een heerlijke, niet overheersende, bananensmaak. Maar je moet natuurlijk wel van bananen houden! :-)

225 gram boter
300 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
3 grote eieren (L)
3 grote bananen geprakt
375 gram zelfrijzend bakmeel
1 ½ theelepel bakpoeder
¾ theelepel zout

Vet 2 ronde bakvormen in met een doorsnede van 22 cm. Verwarm de oven op 175ºC. Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn! Mix in een kom de boter met de suiker tot het licht en schuimig is. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed. Voeg de banaan toe, roer even door en doe het meel plus bakpoeder en zout erbij. Even mixen op lage stand totdat alles egaal is. Giet 2/3 van het beslag in de ene vorm en bak die 30 à 35 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Giet de overgebleven 1/3 in de andere vorm en bak deze zo ongeveer 20 à 25 minuten en test weer even of de sateprikker er schoon uitkomt. Laat de taarten eerst 15 à 20 minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.

0 comentarios:

Publicar un comentario