lunes, 5 de abril de 2010

Bananencakejes

Bananencakejes

Dit zijn DE favoriete cakejes bij groot en klein! Heel lekker smeuïg en luchtig en ze ruiken ook nog eens verrukkelijk :-) Ik heb deze gemaakt voor de afscheidsreceptie voor mijn moeder en kreeg zoveel complimenten dat ik sindsdien deze altijd als basis gebruik bij versierde cakejes.

175 g bloem
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel dubbelkoolzure soda
½ theelepel zout
125 g boter, gesmolten
150 g fijne kristalsuiker
2 grote eieren
4 kleine bananen (ongeveer 300g zonder schil) geprakt of gepureerd
1 theelepel vanille extract

Verwarm de oven op 180ºC. Zet een muffinvorm klaar met 12 papieren muffinbakjes erin. Doe de bloem, bakpoeder, soda en zout in een kom. Klop in een andere kom de gesmolten boter en suiker door elkaar. Klop er één voor één de eieren door en vervolgens de geprakte banaan en het vanille extract. Roer het bloemmengsel in drie porties erdoor. Roer steeds goed voordat je de volgende portie bloem erbij doet. Verdeel het beslag over de 12 muffinbakjes en bak de cakejes in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Je kunt bij deze cakejes ook nog wat gehakte walnoten toevoegen, rozijnen of chocoladechips, allemaal even lekker!

0 comentarios:

Publicar un comentario